linjer bakgrund

Vi hade kunnat vara dubbelt så många konsulter som vi är, men kvantitet får aldrig gå före kvalitet

Kristian Martti

Grundare & COO NXTLEV. Projektledare.

kristian@nxtlev.com
070-794 94 14
linkedin.com/in/kristianmartti/

NXTLEV bygger på selektiv rekrytering. Nuvarande konsulter har antingen jobbat med Kristian eller Adam på något sätt, eller blivit rekommenderade av en anställd. För Kristian handlar det inte bara om att hitta rätt kompetens kunskapsmässigt, rätt attityd är minst lika viktigt.

Kristian är en av grundarna bakom NXTLEV. När Kristian och Adam bestämde sig för att starta NXTLEV funderade de länge på hur de skulle vara annorlunda, och inte bara ett konsultföretag i mängden.

“Vi bestämde oss tidigt för att framförallt vara annorlunda för de anställda. Bättre ersättning, bättre utvecklingsmöjligheter, bättre sammanhållning och möjlighet att påverka. I slutändan gynnar det självklart våra kunder också.”

Kristian är en sann entreprenör och har startat upp flera bolag innan NXTLEV. Han har hunnit med bl a webshoppar, musikbranschen och bokbranschen. När det gäller NXTLEVs framtidsplaner tänker han stort.

“Det finns inget tak, inga begränsningar, vi behöver inte bara växa organiskt, vi kanske en dag också vill förvärva bolag. Vi får se vilka möjligheter som dyker upp”.

Förutom att driva NXTLEV framåt är Kristian också Projektledare för Norvik Hamn.

“Det är kul för att det är så diversifierat. Det blir aldrig långtråkigt. Det innefattar både broar, markarbeten, tunnel, bergsprängning och järnväg. Allt är intressant!”

Han har många år i branschen och har tidigare jobbat med bl a Skanska, Peab, Slussenprojektet & Värtahamnen.

Vad är fördelen med att jobba på NXTLEV?

– Vi gör allt för att det ska vara en stark sammanhållning i gruppen och att alla ska trivas. Sen har vi såklart ersättningen och utvecklingsmöjligheterna. Visionen är ju att de som utbildar sig till ingenjör ska ha som mål att jobba på NXTLEV. Att få ett jobb på NXTLEV ska vara ett kvitto på att man har lyckats.

Nämn en minnesvärd händelse med NXTLEV-teamet

– Vi satt hela teamet på Arlanda och tog en öl innan vi skulle gå på planet och åka på konferens till Mallorca. Jag gick iväg en sväng och när jag kom tillbaka och såg allihopa sitta där och ha trevligt blev allting verkligt på något sätt. Det här har vi skapat från ingenting. Det var en häftig känsla.