linjer bakgrund

Jag måste erkänna att NXTLEVs lönesystem med vinstsnurran i kombination med en utvecklande roll var svårt att tacka nej till

Elias blev headhuntad till NXTLEV genom en tidigare kollega och tackade nej två gånger innan han accepterade jobbet. Idag är han glad att han tog steget.

“Jag vet egentligen inte varför jag tvekade, jag tyckte att det kanske lät lite för bra, men det var bra också.”

Idag jobbar Elias som Projektingenjör i flera projekt som ingår i Utvecklingsprogram Arlanda. En sak han såg som en stor fördel med sin nya roll var att få jobba med en väldigt erfaren projektledare och få möjligheten att utveckla sig, och samtidigt få en mer övergripande roll inom projektet.

“Och sen älskar jag stora projekt. Det kommer vara häftigt att i framtiden kunna säga “Jag har varit med och byggt Arlanda.” Men det är många utmaningar på vägen att handskas med innan det är klart. Det är så stort. En riktig utmaning.”

Elias är i grunden Byggingenjör och har arbetat bl a med Digitaliseringen av Arbetsprocessen inom Stockholm Vatten och Installationssamordning för Karlstad Sjukhus. Med den bakgrunden så är han nu också Projektledare för Jira.

“Det roligaste med de projekt jag arbetar med nu är att jag kan påverka det som händer i projektet genom mina tidigare erfarenheter i kombination med att jag har nya idéer. De jag arbetar med är äldre och har en annan erfarenhet men tycker samtidigt att det är roligt att testa de nya idéer jag har”

*Det är kul med stora maskiner

Vad är fördelen med att jobba på NXTLEV?

– Bra kollegor och att man kan vara med och påverka och utveckla företaget. Sen är deras syn på kompetens viktig. Jag ska börja med PMI-certifieringen nu så den är klar innan jag går på pappaledighet i 8 månader. För att kunna konkurrera på marknaden är det viktigt att NXTLEV har rätt kompetens och ett sätt är att vi är certifierade inom projektledning med PMI, IPMA eller motsvarande. Det är superviktigt att alla gör den för att NXTLEV ska kunna hålla en högre kompetensnivå än andra företag. Det är ju det som är NXTLEV.

Nämn en minnesvärd händelse med NXTLEV-teamet

– Det är alltid kul när vi möts på AW och Frukostar, men NHL-kvällen har hittills varit bäst. Adam och Kristian hade lurat i oss att vi skulle gå på ABBA-Museet. Eftersom Kristian är musikalisk så lät det väl kanske troligt att vi skulle dit och sjunga eller något, men istället blev det Limo, VIP-Lounge och NHL-match. Hade även turen att träffa två stora idoler, Peter Forsberg och Daniel Alfredsson. Jäkligt kul var det.