linjer bakgrund

NXTLEV är ett kunskapsbolag som har noll värde utan sin personal. Allt handlar om att hitta mycket hög kompetens, utveckla och behålla den

Adam Maker

Grundare & CEO NXTLEV. Projektledare.

adam@nxtlev.com

070-278 57 55
linkedin.com/in/adammaker/

I en industri med resursbrist som ständigt slåss om de bästa
konsulterna bestämde sig Adam och Kristian för att starta ett företag
som erbjuder bättre villkor, förmåner, utveckling och trivsel än alla
andra. 2016 grundade de NXTLEV.

Adam flyttade till Sverige från USA 2007 och dök rakt in i den expanderande byggbranschen. Med en bakgrund i finansbranschen kunde han tidigt se potential och möjligheter att utveckla konsultföretagen för att själv göra det bättre.

“När Kristian och jag började diskutera att starta ett bolag hade vi båda erfarenheten som behövdes för att förstå hur vi skapar ett attraktivare erbjudande för duktiga medarbetare.”

“NXTLEV är ett kunskapsbolag som har noll värde utan sin personal. Allt handlar om att hitta rätt personer, utveckla och behålla dem”

Sedan NXTLEV grundades har det kontinuerligt fyllts på med skickliga medarbetare.

“Nu fokuserar vi på att växa i den takt vi kan och samtidigt behålla den höga kvaliteten på medarbetare som vi har. Nästa steg blir att utöka till fler storstadsområden och bli rikstäckande.”

Adam har under sina 10 år i Sverige hunnit med att jobba som entreprenör och beställare, med park, mark, vägar, broar, spår och sjukhus. Förutom att vara VD på NXTLEV är han också Projektledare för Förberedande Arbeten, Tvärbanan Kistagrenen.

“Det är ett mycket komplext projekt och väldigt krävande, vilket bara är positivt, det håller intresset uppe.”

Vad är fördelen med att jobba med NXTLEV?

– Det är helt klart alla underbara, kompetenta och engagerade kollegor som tror på vårt koncept. Alla bidrar till att driva företaget framåt på olika sätt vilket är en förutsättning för att få det att funka då både jag och Kristian också jobbar med andra projekt.

Nämn en minnesvärd händelse med NXTLEV-Teamet

– Det var helt klart konferensen vi hade på Mallorca. Det var mycket skratt och vi lärde känna varandra ännu bättre. När vi hade wine tasting och cyklade mellan vingårdarna var oförglömligt. Vi lägger mycket tid och energi på att skapa sådana upplevelser med teamet. Det är viktigt.